sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Turvakaukalosta turvaistuimeen

Tänään ajattelin kirjoittaa meidän turvaistuinhankinnasta. Kyselinkin tuossa viime kuussa vinkkejä turvaistuimen hankintaan ja runsaasti niitä jaoittekin, paljon kiitoksia niistä teille! Pitkän pähkäilyn jälkeen hankimme lopulta istuimen Huvikummun valikoimasta. Täältä näette noita kriteerejä mitä istuimelle asetin etukäteen: http://nonnakoo.blogspot.fi/2015/10/turvaistuinpahkailyja.html

Istuimelta toivoin siis Isofix-kiinnitystä, painoluokitusta 36 kiloon saakka, kiinnitysmahdollisuutta kumpaankin suuntaan, olisi mahdollisimman tilava, eikä olisi markkinoiden kallein.

Mutta me taisimme lopulta löytää paremman istuimen kuin mitä etukäteen osasimme toivoa :) Me valitsimme siis Britaxin Dualfix- istuimen. Tästä istuimesta löytyy siis tuo Isofix-kiinnitys. Painoluokka on kuitenkin 0-18 kiloon saakka. Huvikummun myyjä onneksi selvitti mulle, että tuo 18 kiloa riittää yleensä noin 4-vuotiaaksi asti, joten tuo mun haluama 36 kilon painoraja on kuulemma turha :P Ja yleensä lapsella tulee istuimessa aiemmin täyteen pituusraja kuin painoraja, joten sen vuoksi ajattelin, että tuo 18 kiloa onkin ihan ok. Tämän istuimen saa napista painamalla käännettyä nenä menosuuntaan ja toisinpäin. Ja kuten alla olevasta kuvasta huomaatte, tässä istuimessa on tuo loistava ominaisuus, eli tän istuimen saa myös sivulle käännettyä, jolloin lapsen kiinnittäminen istuimeen on paljon helpompaa! :) Tämä ominaisuus oli mulle alunperin "turhake", mutta käytössä oon todennut sen äärettömän hyödylliseksi.


Britax Dualfix, turvaistuin

Istuin tuntuu myös tilavalta eikä se vie autosta erityisen paljon tilaa. Lisäksi istuimen saa kallistettua kolmeen eri asentoon, kun se on asennettu selkä menosuuntaan. Muistaakseni sitten, kun istuimen kääntää nenä menosuuntaan, niin istuinta ei saanut enää makuuasentoon, mutta tällöin lapsi onkin jo hieman vanhempi, joten en tiedä olisiko se ominaisuus silloin enää niin tärkeä. Tässä kuitenkin tuo pystyin istuma-asentokin on hieman takakenossa, jolloin pää ei retkahda syliin nukkuessa.

Britax Dualfix, turvaistuin



Britax Dualfix, turvaistuin

Tän istuimen valintaan vaikutti myös se, että olin kuullut naapurin äidiltä hyvää palautetta tästä istuimesta ja lisäksi tää oli tarjouksessa juuri tuolloin kun istuimen ostimme. Tää ei ollut markkinoiden kallein, mutta ei todellakaan halvinkaan :P

Monet kehuvat uusia palkki-istuimia, mutta mä en millään pääse sen ajatuksen yli, että lapsi matkustaisi jo tämän ikäisenä nenä menosuunnassa, joten en sen vuoksi edes harkinnut sellaista istuinta. Ja mua vähän ahdistaa se ajatus, että siinä lapsen syliin tulee se palkki?! Mä ite en kestäis ajatusta, että olisin sellaisen palkin takana jumissa, mieluummin oon vöihin kiinnitettynä. En tiä oonko vähän outo tän ajatukseni kanssa, mutta jotenkin se tökkii...

Käyttökokemuksia on jo jonkin verran kertynyt ja oon ollut kaikinpuolin tyytyväinen tähän istuimeen. Mitään valittamista en ainakaan vielä keksi.

Toivottavasti tästä tekstistä oli hyötyä teille muillekin, jotka mietitte turvaistuimen hankintaa :) En usko, että tää on ainut hyvä istuin, mutta yksi parhaista kuitenkin :)

3 kommenttia

  1. Autoliiton testin mukaan kyseisen istuimen loukkaantumisriski sivutörmäyksessä on keskinkertainen, saanut välttävän kokonaisarvosanan. Täälläkin parhaillaan painiskellaan oikean turvaistuimen löytämisen kanssa, tuntuu olevan todella hankalaa löytää sellainen joka täyttäisi kaikki vaatimukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ilman muuta niitä testejäkin kannattaa vilkasta, kun istuinostoksille lähtee :) Mä oon täysin samaa mieltä tuosta, että on todella vaikeaa löytää istuin, josta löytyisi kaikki ominaisuudet mitä haluaa, ja varsinkin sitä turvallisuutta unohtamatta. Tällaiseen kompromissiin me lopulta päädyttiin.

      Poista
  2. Näyttää tosi käytännölliseltä istuimelta!Varsinki tuo että pystyy kääntämään suuntaa ja et saa käännettyä istuimen sivulle!Helpottaa varmasti vöihin laittamista!
    t.k.l-m

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.