sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Unijuttuja, erilaisia herkkuja ja sitä ihan tavallista arkea

E saatu päikkäreille ja toivotaan, että mä saan tän kirjoitettua ennen kuin pikkumies herää ;). Onko muuten vinkkejä, miten opettaa lapsi, joka on tottunut nukkumaan päikkärinsä vaunuissa, nukahtamaan omaan sänkyynsä? Varsinkin näin kesän lähestyessä, pihalla alkaa olemaan sen verran muitakin ihmisiä touhuamassa, että päikkärit katkeaa siihen meteliin... Rivitalossa asumisen haittapuolia...!

Nukkumisasiat on muutenkin edelleen meillä päivän puheenaiheena. Jos ensi viikonloppuna meillä ollaan terveitä, niin aiomme yrittää päästä eroon ainakin yösyötöistä. Ehkä samalla myös opettaa lapsi nukahtamaan omaan sänkyynsä.... Mistään huudatusunikouluista en tykkää, tassutus vois olla meidän juttu. Edelleenkin ajattelin, että E saa yöllä tulla meidän väliin nukkumaan, mutta alkuyö pitäisi nukkua omassa sängyssä ja olisi mukavaa, kun tuohon nukuttamistouhuun ei enää menisi 1-2 tuntia illasta. Tähän aiheeseen otan mielelläni kaikkia kommentteja, mielipiteitä ja vinkkejä vastaan! Nyt kun Eetillä alkaa olemaan ikää pian jo 11 kuukautta, uskon, että pikkumies pärjää jo ilman yömaitojansa. 

Meillä ei luultavasti mietittäisi minkäänlaisia unikouluja missään vaiheessa, jos tilanne kotona olis erilainen, olen kyllä lapsentahtisen imetyksen ja vieroituksen kannattaja, mutta nyt pitää ajatella jo omaa jaksamista. Apteekin korvikettakin ollaan alettu testaamaan, vielä en osaa sanoa sopivuudesta, mutta peukkuja saa pitää pystyssä ♥

Oon alkanut odottamaan kuin kuuta nousevaa sitä päivää, kun saan syödä taas mitä tahansa. Eniten himottaa pizza, hampurilainen ja ranskalaiset, niin ja sipsit!! :P Tässä imetysdieetillä oon törmännyt uusiinkin herkkuihin, joita voisin syödä jatkossakin, vinkkinä siis teillekin :) Alla kuva riisijäätelöstä, joka on oikeasti hyvää :)


Ja nää juuressipsit on ollu hyviä sipsien korvaajia :) Kannattaa maistaa. Mä joudun tästä pussista jättämään porkkanat syömättä, mut muuten nää sopii mullekin. Kuvassa on myös riisikakkuja, jotka mulla on ollu leivän korvikkeita, niitä en aio syödä ENÄÄ IKINÄ tän dieetin jälkeen. Ei oo siis mikään makuelämys.... Eetillekään ne ei kelpaa :P



Eetillä alkaa ilmeisesti korvatulehdusjutut loppumaan, mutta nyt sit tehdään hampaita.... Vissiin? Niin ja sylissä E viettää suurimman osan päivistään, nyt on vissiin taas joku "kausi" menossa... Aina jotakin :D

Alla olevassa kuvassa Eeti on lempipuuhissaan, eli syömässä vessapaperia :D Argh.... Vessan ovea ei voi jättää enää hetkeksikään auki, tai näkymä on tämä... Tai sitten tutkitaan vessanpytyn sisältöä tai vessaharjaa :D Yäk!:D 



Eeti on tykästynyt myös meidän vaunujen ratasosaan ja lenkkeily onnistuu myös hereilläoloaikaan :) Edelleen me käytetään silti vaunukoppaa päikkäreillä. Tässä kuvassa näkyvää lumipeitettä ei kyllä enää ole, ihanaa kun kesä lähestyy!:) (Paitsi tästä kevään siitepölymäärästä en tykkää! Kurkku jo toista viikkoa kipeenä ja henkeä ahdistaa pelkkä ulkona käyminen. Puuh, tulis jo vettä välillä, niin helpottas toi pöliseminen.)



Meidän pikkumiehestä on kuoriutunut niin vauhdikas tapaus, että äitiä välillä kauhistuttaa.... Varsinkin ruokapöydän ääressä saa olla tarkkana, Eeti nimittäin yrittää noin sata kertaa ruokailun aikana nousta syöttötuolista pöydälle...! Ilmeisesti tripp trappiin on olemassa valjaita? Yhtään en oo ehtinyt aiheesta googlaamaan... Joten kertokaa te viisaammat mulle :)



1-vuotissynttäritkin lähestyy kovaa kyytiä, se on jotenkin mulle (ja varmaan monelle muullekin) sellainen tärkeä virstanpylväs. Kovasti odotettu hetki, mutta toisaalta haikaillen, sitten mulla ei oo enää vauvaa vaan taapero, niisk!

Valokuvaajaakin tarttis alkaa etsimään, haluan ehdottomasti Eetistä virallisen 1wee kuvan ♥ Kauheasti en ole ehtinyt vielä asiaan paneutumaan (ja kiirekin tulee kohta), joten kaikki vinkit hyvistä lapsivalokuvaajista Lapua-Seinäjoki-akselilla otetaan vastaan!

Viimeiset kuukaudet ovat olleet todellista tunteiden vuoristorataa, haluaisin kovasti kirjoittaa ajatuksia siitäkin, miten tärkeää vertaistuki on raskaissa elämäntilanteissa, tai siitä miten parantavaa halaaminen voi olla ja kuinka me suomalaiset halataan ihan liian vähän! Toisaalta haluaisin kirjoittaa siitäkin, miten paljon olen viime aikoina törmännyt empatiakyvyttömyyteen ja tunteettomuuteen ja miten ihmiset ottavat sen, kun sanot ihan suoraan, että on ollut raskasta. Mutta onneksi, onneksi olen saanut kokea myös sitä päinvastaista, eli apua ollaan saatu tiukoissa tilanteissa (se univelka, allergiamurheet jne.) ja ymmärrystä, että aina ei jaksa eikä tarvikaan jaksaa. Tai kirjoittaa siitä, kuinka keittiössä joutuu nykyään viettämään ihan liian paljon aikaa, kun lapselle ei löydy kaupasta mitään muuta valmista ruokaa, kuin pari hedelmäsosetta. Miksi esim. porkkanaa ja perunaa pitää tunkea joka ikiseen soseeseen...?! Aiemmin ajattelin, että teen itse Eetin ruokia niin kauan kuin jaksan ja ehdin, mutta nyt kun ei enää jaksa ja ehdi, niin olis ihan järkyttävän hienoa, kun sieltä kaupan valmissoseista löytyisi edes jotain, mitä lapselleen voi syöttää. Mutta kun ei.

Mutta niihin en aiheisiin en tässä kohdin ehdi enempää paneutua ja päikkäriaikakin alkaa loppumaan.... Alla vielä kuva tän päivän muksukirppiksen saaliista, jossa kerkisin pikaisesti piipahtamaan :) Kaikkea kivaa löysin Eetille :) Oon vähän huono kirppariostostelija, kun vaadin että tuotteet on tosi hyväkuntoisia ja silmää miellyttäviä ja sitten en oo valmis niistä kuitenkaan maksamaan käytettynä kovin paljoa ;). Mutta tällä kertaa kohtasi hinta-laatusuhde jopa mun mielestä :)



4 kommenttia

  1. Hei ei meilläkään nukuta päikkäreitä kuin vaunuissa ja jep, rivitalossa alkaa olemaan kesää kohti vähä turhan paljo meteliä kesää kohti. Illalla nukutetaan omaan sänkyyn ja edelleen tassutellaan vaik ikää 14 kk.

    Kuvaaja vinkkinä Taina renkola

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en tiä mihkä perämettään sitä pitäs oikein muuttaa :D Ja hei kiitos tuosta kuvaajavinkistä!:)

      Poista
  2. Heippa! Meillä alkuun nukkui 7kk asti keskellä ja nyt kuukaus sitten opetettiin omaan sänkyyn! Aluksi heräilyjä oli useasti yössä mutta nyt nukkuu yhtäkyytiä 8-9h yössä! Nukahtaa heti oikealle kyljellään kun sänkyyn laittaa,kannattaa siis kokeilla eri asentoja tai katsella vauvaa missä asennossa mieltää nukahtaa ja sitten silitellä selästä tai päästä mistä nyt vauva tykkää, yö syötöt meillä loppui ihan itsestään. Meillä nukutaan päiväunetkin lenkillä vaunuissa sekä välillä omassa sängyssä, en ole hirvinnyt pihalle jättää nukkumaan kun pihapiirissä paljon oravia ja kulkukissoja.. Tsemppiä teille arkeen, uskon ettei ole helppoa! :/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.