keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Vauvalahjat

Multa kyseltiin vinkkiä, mitä voisi antaa lahjaksi vastasyntyneelle vauvalle ja hänen vanhemmilleen, joten ajattelin kirjoittaa aiheesta oikein postauksen :). Näistäkin asioista voi olla montaa mieltä, mutta kerronkin tässä niistä jutuista, mitä itse koin tarpeellisiksi ja hyödyllisiksi :).

Eniten vauvalahjoiksi taidetaan antaa vaatteita ja ne ovatkin hyödyllisiä. Mielestäni lahjaksi kannattaa antaa kokoa 62 tai 68, jotka menevät vauvalla jo pidempään. Kokoa 50 ei mielestäni kannata ostaa ollenkaan lahjaksi, koska toiset vauvat ovat jo syntyessään niin isoja, että tätä kokoa ei tuu ollenkaan käytettyä. Meilläkin käytettiin kokoa 50 vain sairaalassa. Itse ostin raskausaikana eniten kokoa 56, joten sitäkään en antaisi lahjaksi + että se voi käydä pieneksi jo nopeassa tahdissa. Vaatteista hyödyllisimmiksi koin bodyt, puolipotkarit, jumpsuitit ja yövaatteet. Kaikista kivoimpia bodyja on muuten sellaiset, joita ei tarvitse pukea pään yli ;). Niitä ei vaan kauheasti löydy kokoa 56 isommista kokoluokista. Sukkia tarvitaan aina, ja meillä käytettiin paljon myös tumppuja aluksi, kun tää meidän pikkuherra oli(on) niin kova raapimaan kasvojansa.



Anoppi on sitä koulukuntaa, jonka mielestä kaikkien vauvaa katsomaan tulevien vieraiden tulisi tuoda omat tarjottavat mukanansa. Tämä onkin oikein kiva ajatus ja tykkäsinkin kovasti, kun osa vieraista toi leipomuksia mukanansa :) En kuitenkaan loukkaantunut, vaikka kaikki eivät näin tehneetkään! Olinhan tätä varten leiponut siskon kanssa yhtäsuntoista pakastimen täyteen ja niitä oli siis helppo sieltä ottaa tarjolle :) Totta on, että ensimmäisinä viikkoina kotona ei välttämättä aikaa/kiinnostusta tarjottavien väkertämiseen ole, joten jos on tiedossa, että vieraat tuovat herkkuja mukanansa, niin tottakai se on mukava yllätys :). Yksi hyvä tuominen vauvaperheeseen on myös esim. jokin laatikkoruoka, jonka voi vaikka pakastaa :) Ruuan laittamiseen kun ei aina välttämättä löydy aikaa eikä jaksamista, joten tällainen olisi älyttömän kiva lahjaidea :). Meillä onneksi T hoiti ruuanlaiton, joten meidän ei oo pahemmin tarvinnut turvautua mikropitsoihin tai pikaruokaan, vaikka sekin on ihan ok välillä :).

Vaippoja tarvitaan aina, tästä saa kauniin lahjan, kun vaipoista tekee kakun muotoisen ja käärii sen sellofaaniin :) (Googlesta löytyy malleja vaippakakku-hakusanalla :)) Itse sain tällaisen baby shower- lahjaksi :). Kakkuun voi lisäillä kaikkea vauvaperheessä tarvittavaa, vain mielikuvitus on rajana :) Lisäksi pepun puhdistuspyyhkeitä ja kertakäyttöisiä hoitoalustoja tarvitaan aina, jos ei kotona, niin ainakin kodin ulkopuolella.

Vauvan petivaatteet ovat myös hyödyllisiä, varsinkin pinnasänkyyn soveltuvat. Mekin saimme Marimekon petivaatteet Eetille :). Ne pääsevät käyttöön sitten, kun siirrymme ensisängystä pinnasänkyyn :) Myös viltit ovat tarpeellisia, vauva kun usein köllöttelee sellaisen päällä lattialla ja pienen vauvan voi kääräistä vaikka kapaloon, jos pikkuinen sellaisesta tykkää :)

Kukkia on aina ihana saada, itse sain vanhemmiltani napanuorakimpun, joka on erityisesti vauvaperheen kukkatuliainen :) Siinä on siis iso ja pieni kimppu sidottu toisiinsa "napanuoran" avulla kuten äiti ja vauva :)

napanuorakimppu

Yksi kiva lahjaidea on erilaiset vauvanlelut. Mitä kirkkaampi väri, sen parempi vauvan kannalta :) Selkeät ja kirkkaat värit vauva näkee paremmin ja niitä on lisäksi kiva katsella :) Eetin lempilelu on tällä hetkellä tämä lahjaksi saatu kirahvi :)


Haaveilen myös tästä soittorasiasta, mutta vielä se on hankkimatta, aika tyyriskin kun on.
http://www.pikkuvanilja.fi/babys-only-pehmea-tahtisoittorasia-valkoinen-p-897.html

Toinen kiva lelulahja on mielestäni Sophie the Giraffe- sarjan purulelu :) Sen haluaisin meillekin sitten kun hampaita alkaa tulemaan :) http://www.babystyle.fi/index.php/lelut/helistimet-ja-purulelut/sophie-the-giraffe-purulelu-luonnonkumi.html



Nyt olisikin kiva kuulla teiltä muilta lapsellisilta, mitkä ovat olleet teidän parhaita tai toivotuimpia vauvalahjoja? :) Tai oletteko itse antaneet jonkun kivan lahjan? Laittakaahan kommenttia tulemaan!:)

2 kommenttia

  1. Kaikki käytännöllinen on kivointa! Vaipat tulee aina tarpeeseen. Tosin se mitä vaippaa perheessä tykätään käyttää saattaa olla hyvä varmistaa. Mä tykkäsin myös siitä jos vieraat toi omat kahviherkut, koska silloin ekoina viikkoina ei oikeasti kerinnyt itse melkein edes vessassa käymään. :D noista petivaatteista täytyy sanoa sen verran, että täkkejä taitaa olla vähän eri kokoisia kaupoissa..? Meillä on Hemtexin peitteet ja niihin ei sovi muut kun Hemtexin omat lakanat. Tai ehkä se on vaan hemtex missä on oman kokoisensa kun muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas ostin itekin paria eri vaippamerkkiä, että näkisin mikä on paras meille, joten mua ei haitannut vaikka tuli erilaisia vaippoja :) Tota peitteiden kokoa mä oon kas miettinyt, me aiotaan käyttää sitten pinnasängyssä sitä äitiyspakkauksen peittoa, nyt meillä on semmonen pienempi vauvanpeitto käytössä ja siihen sopiva pussilakana. Mutta en oo testannut onko nää meidän petivaatteet sopivat siihen äitiyspakkauksen peittoon, pitääpä joku päivä kokeilla!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.