maanantai 16. tammikuuta 2017

Terveellisempiä vaihtoehtoja herkutteluun

Tässä kun ollaan T:n kanssa tehty tammikuun ajan ryhtiliikettä syömisiin, ajattelin jakaa teillekin muutaman herkullisen reseptin, joita ollaan nyt kokeiltu :). Nää ei kylläkään oo mitään aivan uusimpia tulokkaita ruokamaailmassa, mutta mulla onkin tapana syttyä tällasiin juttuihin aina vähän matti myöhäsenä. Mutta, jos teissä lukijoissa on samaa vikaa, niin nää reseptit on teilläkin vielä kokeilematta :P. Nää reseptit sopii mielestäni parhaiten viikonloppuihin :).

Kukkakaalipizza 

Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta https://www.yhteishyva.fi/reseptit/kukkakaalipohjainen-pizza/045314


Tarvitset:
  • 1 (n. 750g) kukkakaali
  • 1,5 rkl oliiviöljyä (me käytettiin kylläkin rypsiöljyä)
  • 2 dl emmentaljuustoraastetta
  • 1 kananmuna
Ensin raastetaan tai pilkotaan kukkakaali muruiksi. Raastaminen oli aika hankalaa, joten T vain pilkkoi kukkakaalin pieneksi. Muruja paistettiin pannulla öljyssä, niin kauan että ne saivat väriä. Annettiin hieman jäähtyä tässä välissä. Sitten sekoitettiin joukkoon juustoraaste ja kananmuna. Tän jälkeen seos paineltiin tiiviiksi pohjaksi pellille (leivinpaperi tietysti alle) ja esipaistettiin pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia. Sen jälkeen päälle laitettiin täytteet, jotka saa tietysti valita itse. Me laitettiin muistaakseni jauhelihaa maustettuna, katkarapua, tomaattia, ananasta ja juustoraastetta. Sekaan vielä pizzamaustetta. Sitten pidettiin pizzaa uunissa vielä n. 15 minuuttia.

Tää oli ihan huippuhyvää, eikä kukkakaalta maistanut pohjasta mun mielestä ollenkaan! Tätä tullaan tekemään meillä toistekin. Slurps!

Toinen herkkuresepti on tää:

Bataattiburgeri

Alkuperäinen ohje löytyy Hella&Houkutus -blogista http://hellajahoukutus.blogspot.fi/2015/07/hittihamppari-eli-bataattiburgeri.html


Tällä reseptillä tuli meillä 4 burgeria. 

Hampurilaisen "kuoriin" tarvitset:
  • 1 muhkean bataatin
  • oliiviöljyä/rypsiöljyä
Pihveihin tarvitset:
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl turkkilaista jogurttia (me käytettiin kyllä kreikkalaista)
  • suolaa, mustapippuria, chiliä, timjamia
Fetakastikkeeseen tarvitset:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ptk fetaa (Apetina)
Lisäksi:
  • salaattia, tomaattia,cheddarjuustoa
Kuoret tehtiin pesemällä bataatti ja leikkaamalla se n. 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi (2 siivua per burgeri). Aseta siivut pellille ja lorauta päälle hieman öljyä. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuutin ajan, kunnes bataattisiivut ovat saaneet hieman väriä.

Sitten sekoita kulhossa jauheliha, kanamuna, hienonnettu punasipuli ja jugurtti. Mausta seos suolalla, pippurilla, chilillä ja timjamilla.  Muotoile seoksesta 4 pihviä ja paista ne pannulla öljyn kera.

Tee fetakastike sekoittamalla kermaviili, hienonnettu valkosipuli sekä feta keskenään. Haarukka on oiva apuväline fetan muussaamiseksi kermaviilin joukkoon.

Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin. Pihvin ja fetasoosin lisäksi burgeriin kannattaa laittaa ainakin salaattia, viipaloitua tomaattia sekä cheddarjuustoa. 

Me tehtiin vielä burgerin lisäksi itse lohkoperunoita pilkkomalla perunat lohkoiksi ja laittamalla niiden pinnalle öljyä ja mausteita. Uunissa saivat olla bataattipalojen kanssa saman verran.

Tämäkin oli niin hyvää ja täyttävää, että ei enää sipsit ja karkit huudellu pääkopassa, edes lauantai-iltana :P

Voin siis suositella teillekin näitä kahta reseptiä! :) Vai joko te kaikki muut ootte tehny näitä?!

Tein myös yksi päivä Minifitneksen sivuilta löytyvää mustikka-suklaapiirakkaa, mutta siitä en jaksa kirjoitella edes reseptiä, kun se oli jotenkin niin plääh :D Maistui liian terveelliseltä ja ekalla maistelukerralla mulla tuli mahakin kipeeksi (mantelijauhot ei välttämättä sovi mulle), mutta kyllä me lopulta saatiin koko piirakka syötyä päiväkahviherkun korvikkeena kun päälle laittoi lorauksen kaurasta tehtyä vaniljakastiketta :) Huomasin, että pienestä palasesta mulla ei tullu maha kipeeksi, joten ehkä sitten siedän pienissä määrissä mantelia, mene ja tiedä?


 Tässä kuitenkin linkki tuohon reseptiin, jos joku haluaa vilkaista millainen resepti on kyseessä: http://minifitness.fitfashion.fi/2017/01/03/terveellinen-mustikka-suklaapiirakka/

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.