tiistai 21. huhtikuuta 2015

Imetyspaidat ja imetyssuoja

Halusin kirjoittaa muutaman sanan imetyspaidoista. Kaikki imettävät äidithän eivät tällaisia hanki, vaan pärjäävät vallan mainiosti ihan tavallisilla paidoilla, kunhan vaan sen tissin jotain kautta saa esiin ;). Ja tietysti kotona ollessa tyylilaji on varmaan itsekullakin aikalailla vapaampi. Omasta vaatekaapista löytyy joitain sopivia toppeja ja t-paitoja imetykseen, mutta halusin silti hankkia muutaman nimenomaan imetykseen soveltuvan paidan.

Imetyspaita, Ratkiriemu, Mamalicious

Imetyspaita, Ratkiriemu, Mamalicious
Löysin pari kivaa paitaa Ratkiriemun alennusmyynnistä http://ratkiriemu.fi/ tässä päälläni on toinen niistä. Tykkäsin erityisesti tuosta blingbling-osiosta, kuten arvata saattaa ;). Ja mikä parasta, tää mahtuu jo vauvamahan kanssakin päälle, näin viikolla 40 :) Ei hiosta ja on muutenkin keveän tuntuinen.

Ostin myös toisen pitkähihaisen, joka on ihan ohutta neuletta. Tämä toinen paita ei ole varsinainen imetyspaita, vaan äitiyspaita, mutta soveltuu siihen mainiosti, kun alle laittaa topin. Silloin siis päällimmäistä paitaa nostetaan ja kun alla on toinen paita, niin ei vilku koko paidan sisältö maailmalle ;) Lisäksi tää toinenkin paita on sen verran ohkainen, että ei pitäisi tulla kuuma, vaikka ois millanen lämpöpatteri sylissä :) Alla olevassa kuvassa molemmat Ratkiriemun paidat.

Imetyspaidat, Ratkiriemu, Mamalicious

Nämä kummatkin paidat ovat merkiltään Mamalicious, joka on ainakin itelle se tunnetuin äitiys- ja imetysvaatemerkki.

Näiden lisäksi olen hankkinut myös H&M Mama-malliston kolme lyhythihaista imetyspaitaa.

H&M Mama, Mamalicious, imetyspaidat

Imetyspaidat, H&M Mama, Mamalicious
Näillä ajattelisin, että pärjään aika pitkälle :) Toki kesällä ois aivan ihana hankkia kaikkia mekkojakin, mutta niissä uskon pärjääväni ihan tavallisilla malleilla, kunhan pääntie on vaan joustava.

Oon monesti katsellut myös Boobin paitoja ja liivejä, mutta toistaiseksi olen jättänyt ne ostamatta, kun ne on niin kalliita! Boobilla on hieman erilainen "imetysluukku" kuin esim. näissä, mutta en osaa vielä sanoa, onko se selkeästi sitten parempi kuin muissa. http://ratkiriemu.fi/brand/boob-design/
Ja mun makuun Boobilla on pääasiassa aika tylsiä värejä ja kuoseja, vaikka ne muuten näppäriltä vaikuttaakin.

Yksi imetykseen liittyvä asia mulla on ollut myös mielessä, mutta en ole sitä (ainakaan vielä) raaskinnut ostaa. Nimittäin Söpö imetyssuoja, kurkatkaa täältä millanen se on: http://www.soposhop.fi/imetyssuojat/ Haluaisin tuollaisen pääasiassa itseni vuoksi, en koe ainakaan näin etukäteen nauttivani julki-imetyksestä enkä kyllä ihan jokaisessa kyläilypaikassakaan koe tätä rennoksi asiaksi. Enkä haluaisi joka kerta linnottautua makuuhuoneeseenkaan imettämään ja joka paikassa tämä ei edes ole mahdollista. Ja kotiinkaan en halua tällaisen ajattelutavan vuoksi jämähtää. Ensin ajattelin kuitenkin kokeilla, mitä Inu tuumaa, jos näkymää yrittää peittää vaikka harsolla tai huivilla, toiset vauvathan eivät tästä ole moksiskaan, mutta toiset vallan hermostuvat, jos pään päälle laitetaan jotakin suojaa. Tässä Söpön versiossa, kun on se hyvä puoli, että lapsi näkee edelleen esteettä äitiinpäin eikä pään päälle suoraan tule mitään peitettä. Toisaalta tästä voi olla myös vauvalle hyötyä, jos hänen on vaikea keskittyä syömiseen taustalla tapahtuvan touhuamisen vuoksi. Mutta aika näyttää, tuleeko tälle tarvetta, mutta erittäin mielenkiintoinen keksintö joka tapauksessa! Onko teistä jollakulla tällainen käytössä?

Ja tämä koko imetysajatushan on tällä hetkellä vain toiveena, aika näyttää miten asiat menee, mutta toivon todella, että meidän kohdalla imetys onnistuisi eikä tarvisi alkaa korvikkeiden kanssa läträämään. Itselle kun täysimetys tuntuisi ajatuksena kaikista helpoimmalta arjen kannalta. Ja onhan se tietysti lapselle parasta ravintoakin.

6 kommenttia

  1. Millon sulla on laskettu?

    VastaaPoista
  2. Kantsii liittyä facebookin Imetys Ry:n sivulle. Sieltä saa tukea ja tietoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oonkin juuri hiljattain kirjoittanut kyseisestä sivustosta vanhan blogini puolelle. Se on kyllä tosi hyödyllinen sivusto ja tuttu jo mulle :)

      Poista
  3. Kiitti vinkistä tuosta Imetys Ry:stä. Huippu sivusto ja tää blogikin on loistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi :) <3 toivottavasti tuosta sivustosta on myös sinulle hyötyä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.