keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Imetystuki netissä

Ajattelin, että kirjoitan tänne uuden bloginikin puolelle muutaman sanan imetystuesta, jota saa näppärästi netistä. Joku tuolla kommenttiboksissakin asiasta mainitsi, joten koin, että tätä olisi hyvä mainostaa oman postauksen verran. Jos imetys ei kiinnosta eikä ole ajankohtainen, niin skippaa tämän postauksen yli ;)

Itse olen ollut tietoinen Imetyksen tuki ry:n nettisivustoista jo koulutuksenikin vuoksi, mutta kun asiasta mainittiin perhevalmennuksessa, aloin tutkailemaan sivustoa tarkemmin. http://www.imetys.fi/ Sivustolta löytyy todella kattavasti tietoa imetyksestä, joten suosittelen kyllä jokaista raskaana olevaa tutustumaan kyseiseen sivustoon. Sivustolta löytyy myös tietoa tuleville isovanhemmille, joille nykyajan imetyssuositukset voivat olla vieraita. Vauvoja kun on imetetty niin monenlaisilla ohjeilla viime vuosikymmeninä eikä tämä nykypäivän lapsentahtinen imetys välttämättä ole heille tuttua. Kyseisen linkin voi tarvittaessa lähettää isovanhemmille, joita asia kiinnostaa. Linkki löytyy täältä: http://imetys.fi/index.php/tukea-tietoa/imetystukilista/imetysasenteet/481-imetysopas-isovanhemmille

Nettisivujen lisäksi Imetyksen tuki ry ylläpitää facebook- ryhmää, jossa tukiäidit ja toiset äidit vastailevat sinne jätettyihin kysymyksiin. Ryhmässä voi myös jakaa onnistumisen kokemuksia ja kysellä vinkkejä pulmaan kuin pulmaan, kunhan kysymys liittyy imetykseen. Itse olen kokenut tämän ryhmän seuraamisen todella hyödylliseksi jo näin raskausaikana. Ryhmästä olen saanut paljon lisää tietoa ja uskonkin, että ryhmän ansiosta en heti ole luovuttamassa imetyksen suhteen, jos jotakin takkua ilmenee. Vertaistuen tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa tässäkään aiheessa. Lisäksi ryhmä on suljettu, joten keskustelut näkyvät vain ryhmään kuuluville, mikä on mielestäni tosi hyvä juttu.

Joten käykäähän kanssasisaret tutustumassa näihin, jos aihe yhtään kiinnostaa :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.