torstai 20. elokuuta 2015

Firkonin vaunut kesäkäytössä

Multa on jo muutamaan otteeseen toivottu käyttökokemuksia Firkonin vaunuista, jotka meillä on käytössä. Joten täältä pesee :) Esittelyn vaunuista voi lukaista täältä: http://nonnakoo.blogspot.fi/2015/04/firkonin-vaunut.html


Ollaan siis ehditty käyttämään meidän vaunuja reilun kolmen kuukauden ajan tässä kesällä. Mitään vikoja ei ole ilmennyt ja vaunut liikkuvat sujuvasti ja suoraan. Kaikki kangas- ja nahkaosat on pysyneet ehjinä (ja toistaiseksi puhtaina :P).

Runko on ollut riittävän matala tämmösille lyhyille lenkkeilijöille, mutta en silti usko, että tää olis liian matala pitkälle vaunuttelijallekaan. Työntöaisaa kun pystyy säätämään eri korkeuksiin. Tässä mallissa ei ole heittoaisaa, mutta me ei olla sitä kaivattu. Kopan saa kyllä nostettua ja käännettyä toiseen suuntaan tarvittaessa, mutta mä en oo sitä ominaisuutta ainakaan vielä tarvinnut.

Näin kesällä me ei olla käytetty ollenkaan vaunujen kuomupeitettä koska vaunuissa tulee silloin ihan tukahduttavan kuuma, kun ilma ei vaihdu ollenkaan. Talvella se onkin hyvä tuulensuoja. Näin kesällä meillä on yleensä vaan harso auringolta suojaamassa ja hyttysverkko sen päällä, kuten tuossa yläpuolella olevassa kuvassa. Kopan takaosasta saa tuuletusikkunan auki, joka meilläkin usein lämpöisillä keleillä avataan. Helteisillä keleillä me ei kyllä voida lenkkeillä ollenkaan päivisin, koska kopassa tulee silloin niin kuuma. Varmaan kaikissa vaunuissa tulee? Mutta onneksi iltaisin on usein jo lämpöasteet hieman laskeneet, jolloin vaunuttelukin onnistuu. Meillä nukutaan tällä hetkellä vaunuissa, vain jos ne liikkuvat. Eli aina, kun tullaan kotiin, niin viimeistään takaterassille noustessa pikkumies herää. Uskon, että kun syksyn viileät saapuvat ja on mahdollista "pakata" vauvaa enemmän vaunuihin makuupussiin jne. niin silloin uni maistuisi vaunuissakin paremmin. Nyt kun monesti ei ole ollut minkäännäköistä peittoa edes päällä, kun on ollut niin lämpöisiä ilmoja.

Oon ollut ehdottoman tyytyväinen siihen, että meillä on kääntymättömät renkaat myös edessä. Helpottaa suunnattomasti liikkumista, jos toisessa kädessä on pari koiran talutushihnaa. Muutenkin kiva, kun voi lykkiä vaan yhdellä kädellä eikä vaunut lähde heti kääntymään kadun reunaan. Vaikka täytyy sanoa, että jos mä lähden yksin vauvan ja koirien kanssa lenkille, otan mieluummin kantorepun kuin vaunut, koska koirat sählää mun kas enemmän ku T:n kanssa :P Silloin mulla on kaks kättä vapaana, niin ei mee hihnatkaan sekaisin :) (Ja mammalla säilyy hermot kotiin asti :D) Jotenkin kummasti T pystyy kyllä menemään vaunujen ja koirien kas yksin ihan ilman ongelmia :P...

Tavaratila on sopivankokonen, isompaa koria en tarvisikaan, sillä en mee näillä koskaan esim. kaupoille, siihen tarkotukseen meillä on matkarattaat. Juostakin näiden vaunujen kanssa pystyy, vaikka näitä ei siihen tarkoitukseen oo suunniteltukaan.

Hyttysverkko- ja sadesuoja ovat ajaneet asiansa hyvin. Rengassuojia ei tullut mukana, mutta me ostettiin ne erikseen, eivätkä maksa paljoa. Itse ostin ne käytettynä ja maksoin niistä 4€ :D.

Meillä Eeti on nukkunut vaunuissa yönsä aina, jos ollaan oltu yökylässä jossain, soveltuu siis myös siihen hommaan :) Matkasänky tuntuis pikkumiehelle vielä aivan valtavan kokoselta ja samassa sängyssä en haluais koko yötä nukkua, kun jäbällä on niin levottomat jalat öisin (ja päivisin :P).

Autossa nää vie yllättävän paljon tilaa, mutta mulla ei kyllä oo mitään vertailupohjaa muihin vaunuihin. Ratasosan saa kyllä yllättävän matalaan kasaan, mutta vaunukopasta ei saa kuin sen "kaaren" alas. Meillä on kuiteskin farmari ja koen, että sekin käy ahtaaksi. Varsinkin silloin, kun autoon pitäis pakata kahden aikuisen lisäksi se vauva turvakaukaloineen, kaksi westietä ja tsiljoona kassia. Me ei kyllä oteta vaunuja mukaan, kun vaan semmosille reissuille kun ollaan yötä jossain. Mutta kuiteskin.

Voin kirjoittaa näiden vaunujen käytöstä myös sitten talvikaudella, jos siitä on jollekin hyötyä :) Mutta tähän asti ollaan kyllä oltu oikein tyytyväisiä hankintaamme, toivotaan, että ollaan myös jatkossa :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.